לפני מספר ימים קיבלתי הודעה , אשר תוכנה היה ברור זהותי . ההודעה נשלחה מתלמידים שלי לשעבר ( מלפני 16 שנים ! ) אשר מצאו אותי בפייסבוק ורצו לאמת את הפרטים . תוך מספר שעות , בהתרגשות עצומה , נוצר קשר עם תלמידים נוספים .
מחזור ח' של בית ספר "אלונים " בראשון לציון - הקאמבק . ואני - כל יום בשובי מהעבודה , וגם במהלך ההפסקות , נכנסת לפייסבוק לחפש את תלמידי האהובים . אני קוראת , מביטה בתמונות , ומתגאה כל כך . כל יום מתחדש לו הקשר עם תלמידים נוספים ואני זוכה להכיר אותם כבוגרים , לומדים ועובדים .
ייתכן שתוכן הפוסט אינו מתאים למטרת הבלוג , ואין בו משום למידה כלשהי , אך חשבתי שעלי לכתוב זאת ולו על מנת להראות כי הפייסבוק אכן חובק עולם , נושאים וגילאים . וכן - אני בפייסבוק !
כשהתלמידים הנוכחים שלי שואלים אם יש לי פייסבוק , אני עונה בשלילה . אינני חושבת שיש מקום לחברות בין מורה לתלמיד , אלא אם כן מטרת הקשר הינה מקצועית - לשם ההוראה והלמידה . אך לתלמידי מהעבר - הדף שלי פתוח .
אני מאחלת לכולנו בהצלחה במבחן בפסיכולוגיה , ובין למידה של תיאוריה אחת לשנייה , נכנסת שוב לפייסבוק .
יום חמישי, 7 באוקטובר 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
תוויות
- אברום רותם (1)
- בלוג (5)
- בלוג חינוכי (2)
- גוגל סייטס (1)
- דגמי הפצת מידע לבלוג (1)
- דוד פסיג (1)
- דלישיוס (1)
- הד החינוך (1)
- ויקי (2)
- חינוך דוט קום (1)
- טוויטר (1)
- טכנולוגיות ידע (1)
- יאנוש קורצ'ק (1)
- יישומים לפתיחת שנה (1)
- מדיניות תקשוב (1)
- מדיניות תקשוב לאומית (2)
- מורה טוב (1)
- מטלה לימודית שיתופית (1)
- ממשק משתמש (1)
- מערכת תוא"ם (1)
- משבר החינוך (3)
- ניהול ידע (1)
- ספר דיגיטלי (1)
- סרטון מגמה (1)
- עמי סלנט (1)
- עתיד מערכת החינוך (1)
- פוסט סיום (1)
- פוסט פרידה (1)
- פורומים (2)
- פיז"ה (1)
- פייסבוק (4)
- פיתוח סביבות למידה מתוקשבות (1)
- פער דיגיטלי (1)
- פרופ' גבי סלומון (1)
- קבוצת דיון (1)
- רשתות חברתיות (1)
- שילוב פייסבוק בהוראה (4)
- delicious (1)
- SECTIONS (1)
- WEB2.0 (1)
כסטודנטית לחינוך ומורה לעתיד אני באמת חושבת שאין מקום למורה ותלמיד, שנמצאים יחד באותה מסגרת לימודית, להיות חברים בפייסבוק אשר חוצה את הגבולות הראויים ביחסי מורה-תלמיד במהלך ומעבר לשעות הלימודים.
השבמחקדניאל כהן- טכנולוגית מידע.
השבמחקהיי נעמי,
אני מסכימה שכשאר את המורה של התלמידים בבית ספר אין סיבה להגיד להם אם יש לך פייסבוק או אין אלו החיים האישיים שלך ואין צורך שהתלמידים יכנסו לתוכם. אבל זה מדהים שלאחר 16 שנה התלמידים שלך מצאו אותך והיה להם חשוב לדבר איתך זה רק מראה כמה היית חשובה עבורם.
שלום נעמי,
השבמחקאני גם מאמינה שכדי לשמור על המסגרת והגדרת התפקידים צריך לשמר מרחק כלשהו בין מורה לתלמיד. לפעמים יצירת קשר בפייסבוק עם התלמידים יכול לייצר בלבול.
רננה
היי נעמי
השבמחקכסטודנטית לחינוך (גיל הרך) אני מסכימה אייתך שאין מקום לחברות בין מורה לתלמיד ברשת החברתית. כמו שבצבא ישנו דיסטנס בין המפקד לפלוגתו כך אני מאמינה שצריך להיות ריחוק מסוים בין המורה לתלמידיו מכיוון שזה לא עינינו מה מתרחש בחייו הפרטיים, הוא מורה/מרצה ועליו לראות אותו ככזה.
היי נעמי,
השבמחקאני אכן מסכימה איתך לגבי הנושא שאין צורך בחברות בין מורה לתלמיד..
אך ברגע שאין כבר את הקשר הנ"ל אין כל בעיה מבחינתי לאשר תלמידים והדבר אפילו משובח כמו שרמת שאתם מעדכנים באיפה כל אחד נמצא בחייו ומה עושה אין כ בעיה ואפילו ממש נחמד..