בסמסטר זה אנו לומדים קורס "שילוב טכנולוגיות תקשוב בלמידה " . המרצה : ד"ר חגית מישר טל . את ד"ר חגית מישר טל פגשנו בסמסטר קודם וכבר אז כתבתי על נושא זה . בפעילות פתיחה היינו צריכים לכתוב סיפור משותף . מתוך קריאה של בלוגים שונים עולה סוגייה חשובה של התערבות בתוך דף הויקי . מתי מותר ומתי אסור להתערב ? למחוק ? להוסיף ? וכיצד ניתן לעשות זאת ללא פגיעה במשתתפי כתיבת המסמך ? נושא הפומביות של עריכת ויקי כבר עלה בפוסט קודם .
אמנם שנת הלימודים הנוכחית עדיין לא הסתיימה ( עוד יומיים..) אך אני כבר חושבת על תחילת השנה . מתוך שוטטות וחיפוש אחר יישומים שונים , נוחים ופשוטים , עלו בי מספר רעיונות לפתיחת שנה .
את נושא הויקי ויישומיו התלמידים לא מכירים , לכן אוכל ללמדם כבר ביום הראשון או השני משהו חדש . הרי הם יודעים הכל - ואשמח לחדש להם .
כיון שבשנת הלימודים תשע"א - אקבל כיתה חדשה ועלי לערוך שיעורי היכרות עם תלמידי בימים הראשונים חשבתי כי הכנה משותפת של תעודת זהות כיתתית יכולה להוות מסמך מגבש . במקום להכריז על חוקים או לדבר על ציפיות , ניתן לערוך זאת בדף ויקי משותף . כמובן שתוך כדי עשייה ועריכה אוכל לשלב את נושא השיתופיות , את נושא ההוגנות , כיצד "להתערב " ולערוך ללא פגיעה בתלמיד אחר .
הצעה נוספת - חלוקת התלמידים לקבוצות קטנות , כל קבוצה צריכה לערוך תקנון כיתתי או להציע מספר סעיפים , כאשר המסמך השיתופי הינו תקנון המקובל על כל ילדי הכיתה . את הדיון ניתן לערוך בדף הויקי עצמו .
ולשלב מתקדם יותר - שילוב של תכני לימוד . בכיתה ד' לומדים את ספר שופטים . ניתן לערוך את היסוד המרכזי והמחזוריות של ספר שופטים בדף ויקי .
אני מקווה ללמוד כיצד ליצור יישומים אלו .
בקישור הבא - דוגמה לפעילות . אמנם הפעילות הינה לתלמידי תיכון אך קיים בה רעיון של פעילות אישית ושיתופית של תלמידים . פעילות ויקי .
יום שני, 28 ביוני 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
תוויות
- אברום רותם (1)
- בלוג (5)
- בלוג חינוכי (2)
- גוגל סייטס (1)
- דגמי הפצת מידע לבלוג (1)
- דוד פסיג (1)
- דלישיוס (1)
- הד החינוך (1)
- ויקי (2)
- חינוך דוט קום (1)
- טוויטר (1)
- טכנולוגיות ידע (1)
- יאנוש קורצ'ק (1)
- יישומים לפתיחת שנה (1)
- מדיניות תקשוב (1)
- מדיניות תקשוב לאומית (2)
- מורה טוב (1)
- מטלה לימודית שיתופית (1)
- ממשק משתמש (1)
- מערכת תוא"ם (1)
- משבר החינוך (3)
- ניהול ידע (1)
- ספר דיגיטלי (1)
- סרטון מגמה (1)
- עמי סלנט (1)
- עתיד מערכת החינוך (1)
- פוסט סיום (1)
- פוסט פרידה (1)
- פורומים (2)
- פיז"ה (1)
- פייסבוק (4)
- פיתוח סביבות למידה מתוקשבות (1)
- פער דיגיטלי (1)
- פרופ' גבי סלומון (1)
- קבוצת דיון (1)
- רשתות חברתיות (1)
- שילוב פייסבוק בהוראה (4)
- delicious (1)
- SECTIONS (1)
- WEB2.0 (1)
נעמי שלום,
השבמחקשמי גלית ואני לומדת במסלול לתואר שני במנהל וארגון חינוכי.
אהבתי את ההצעות שהצעת לשילוב הויקי בהוראה כמסמך שיתופי של ילדי הכיתה, דבר שיכול לגרום לגיבוש כיתתי כבר מהימים הראשונים של תחילת השנה.
אציג את הויקי כאפשרות הכנת מסמך שיתופי בבית ספרי.
חזקי ואמצי!